Arany [Gold]

Arany [Gold]Magyar cím (Korhatár): Arany (12E)
Eredeti cím: Gold
Műfaj: Kaland, Thriller,
Játékidő: 121 perc
Mozipremier (USA): 2016. december 25.
Mozipremier (Magyar): 2017. január 19.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Stephen Gaghan
Forgatókönyvíró: Patrick Massett, John Zinman
Filmstúdió: Black Bear Pictures
Magyar forgalmazó: Freeman Films

 

Arany című film tartalma

Kenny Wells (Matthew McConaughey) egy dörzsölt, ambiciózus pasas, aki az évszázad üzletére hajt. A legnagyobb problémája az, hogy nincs pénze.  Az viszont nem akadályozza meg abban, hogy a vágyát föladja, és hogy egyszer vagyonos ember legyen. Mindenét fölteszi egy lapra és vállalkozásba kezd egy geológussal Michael Acostával (Edgar Ramirez). Tervük aranyra lelni az indonéz dzsungelben. A páros kutatása beigazolódik és egy hatalmas aranylelőhelyre bukkannak a dzsungel legmélyén.

A felfedezésnek gyorsan híre megy és a vállaltuk részvényeit szétkapkodják. A két férfi hamarosan a Wall Street királyai között találja magát. Wells kiélvezi a gazdagsággal járó előnyöket, hatalmas partikat ad, fényűző életbe kezd, szórja a pénz két kézzel. Azonban az indonéz hatóságok mellett az FBI is felfigyel a gyorsan jött sikerre.

Wells viszont csökönyös. Mindenre képes, hogy a megszerzett vagyonát megtartsa.

Szereplők

Bryce Dallas Howard, Matthew McConaughey, Toby Kebbell, Rachael Taylor, Edgar Ramírez, Corey Stoll, Michael Landes, Bruce Greenwood, Stacy Keach, Bill Camp, Timothy Simons, Macon Blair, Lora Martinez-Cunningham, Dylan Kenin, Kristen Rakes

Magyar nyelvű előzetes