Vörös veréb (Red Sparrow)

Vörös verébMagyar cím (Korhatár): Vörös veréb (18)
Eredeti cím:
Red sparrow
Műfaj:
Dráma, Thriller, Akció
Játékidő / Technikai információ:
90 perc
Mozipremier (USA):
2018. március 2.
Mozipremier (Magyar):
2018. március 1.
Rendező:
Francis Lawrence
Forgatókönyvíró:
Justin Haythe, Jason Matthews
Filmstúdió:
20th Century Fox
Magyar forgalmazó:
Fórum Hungary

 

Vörös veréb tartalma

Dominika Jegorova (Jennifer Lawrence) odaadó, tehetséges fiatal lány, ki előtt csodás jövő áll mint balerina. Azonban az egyik előadás alatt súlyos baleset éri, amely a csodásan felívelő karrierje végét is jelenti egyben.

A lány nagybátyja, aki az orosz hírszerzés egyik ügynöke egy ajánlatot tesz a lánynak. Dominika így került be a Veréb Iskolába, ami egy titkos hírszerzési szolgálat, ahol a csinos, vonzó, okos fiatalokból egy érzelmek nélküli ügynököt képeznek szadista módszerekkel. Dominika kiállja kiképzést és a legveszedelmesebb Veréb válik belőle, tökéletes mestere a csábításnak és a manipulálásnak.

Kiképzése után máris egy megbízás várja. Közel kell kerülnie egy magas rangú amerikai CIA ügynökhöz (Joel Edgerton) és minél több információt meg kell tudnia az Oroszországban tevékenykedő amerikai ügynökökről.

Az akciója során Dominika viszont rájön, hogy a Verebek közül nincs kiszállás. Soha nem fogják elengedni, soha nem lesz normális élete és minden kedves ismerőse élete is veszélyben forog. Elkezdődik tehát egy kegyetlen játszma, amelynek a tétje az életben maradása.

Szereplők

Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Jeremy Irons, Sergei Polunin, Mary-Louise Parker, Matthias Schoenaerts, Ciarán Hinds, Joely Richardson

Magyar nyelvű előzetes