2022-es Oscar jelölések

2022-es Oscar jelölések

2022-02-10 14:31:56 - Pankó Evelin - Blog » Filmhír » 2022-es Oscar jelölések

Egy bő hónap múlva, március 27-én megrendezésre kerül a 94. Oscar Gála és Díjátadó, ahol a 2021-es év legkiválóbb filmes alkotásait és filmeseit részesítik nagyszínvonalú elismerésben. Hogy fokozzák az izgalmat, jóval az esemény előtt meghirdetik a jelöltek listáját minden kategóriában, de az, hogy kik vihetik haza az arany szobrot, csak a díjátadón derül ki. Ebben a cikkben a színészekre és a filmekre vonatkozó kategóriákból gyűjtöttünk össze egy válogatást. Nagy részük biztosan nyerni fog, és ezeket mi is esélyesnek tartjuk, mivel több filmet nem csak Oscar, hanem BAFTA díjra is jelöltek, ami hasonlóan színvonalas és meghatározó díj. Na de lássuk a listát!

Best Picture (Legjobb Film kategóriának felel meg): 

Belfast

Egy fiatal fiú és munkásosztálybeli belfasti családja átéli az 1960-as évek viharos végét. A film február közepétől elérhető lesz a mozikban! 



2. CODA

CODA-ként (Child of Deaf Afult / Siket Felnőttek Gyermeke) Ruby az egyetlen halló személy a siket családjában. Amikor a család horgászvállalkozása veszélybe kerül, Ruby azon kapja magát, hogy a zene iránti szeretete és a szülei elhagyásától való félelem között választania kell. A film elérhető az Apple Tv műsorán.



3. Don't Look Up! (Ne nézz fel!) 

Két csillagásznak óriási médiakörútra kell mennie, hogy figyelmeztessék az emberiséget egy közelgő üstökösről, ami arra készül, hogy elpusztítsa a Földet. (Elérhető a Netflix műsorán)


4. Drive My Car

Felesége váratlan halála után Yusufe Kafuku, a híres színpadi színész és rendező ajánlatot kap a Ványa bácsi című produkció megrendezésére, Hirosimában. Ott kezd szembenézni azokkal a titkokkal, amelyeket a felesége hagyott hátra. 



5. Dune (Dűne)

Frank Herbert tudományos-fantasztikus regényének az adaptációja egy nemesi család fiáról, akit a galaxis legértékesebb vagyonának és legfontosabb elemének a védelmével bíznak meg. 



Legjobb férfi főszereplő 


Javier Bardem: Being the Ricardos (Az élet Ricardoéknál) - A film elérhető az Amazon Prime műsorán


Benedict Cumberbatch: The Power of the Dog (A kutya karmai közt) - Elérhető a Netflix műsorán


Andrew Garfield: tick, tick ... Boom!


Will Smith: King Richard


Legjobb női főszereplő


Jessica Chastain: The Eyes of Tammy Faye


Olivia Colman: The Lost Daughter


Penelope Cruz: Parallel Mothers


Nicole Kidman: Being the Ricardos


Kristen Stewart: Spencer

A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Spencer

Diana hercegnő és Károly herceg házassága már rég zátonyra futott. Az afférokról és válásról szóló pletykák dacára a királynő sandringhami kastélyában békés körülmények között folyik a készülődés a karácsonyi összejövetelre. Evészet-ivászat, lövészet és vadászat van terítéken. Diana jól ismeri a menetrendet. Ám ebben az évben a dolgok egészen máshogy alakulnak majd.

Tovább

Richard Király

A történet arról, hogyan szolgált Richard Williams edzőként lányai Venus és Serena számára, akik hamarosan a történelem két leglegendásabb teniszezőjévé válnak.

Tovább

Vezess helyettem

Két évvel felesége váratlan halála után Yusuke Kafuku, az elismert színész és rendező felkérést kap, hogy rendezze meg a Ványa bácsi című előadást egy hirosimai színházi fesztivál alkalmából. A helyszínre érve megismerkedik Misaki Watarival, egy rendkívül hallgatag fiatal nővel, akit a fesztivál szervezői azzal bíztak meg, hogy legyen Yusuke sofőrje a rendezvény ideje alatt. Ahogy közeledik a produkció premierje, a szereplők és a stáb között egyre csak nő a feszültség, nem utolsósorban Yusuke és Koshi Takatsuki tévésztár között, aki korábban nemkívánatos kapcsolatban állt Yusuke néhai feleségével. Yusuke kénytelen szembenézni a múltjából felszínre bukkanó fájdalmas igazságokkal, sofőrje segítségével pedig csakugyan elkezd szembenézni a kísértő titkokkal, amelyeket felesége hagyott maga után.

Tovább

CODA

Siket szülők gyermekeként Ruby az egyetlen halló a családjában. Amikor rádöbben, hogy az éneklés az új szenvedélye, kénytelen lesz választani családi kötelezettségei és álmai megvalósítása között.

Tovább

Belfast

Buddy egy fiatal fiú a serdülőkor küszöbén, akinek az életét családi szeretet, gyermekkori kalandok és virágzó románc tölti el. Mégis, mivel szeretett szülővárosa egyre fokozódó zűrzavarba keveredik, családja fontos döntés előtt áll: reméli, hogy a konfliktus elmúlik, vagy mindent maguk mögött hagynak egy új életért.

Tovább

Ne nézz fel!

Két csillagász médiaturnéra indul, hogy figyelmeztessék az emberiséget a föld felé tartó, pusztító üstökösre. Az érdektelen világ válasza: „Ugyan már!”

Tovább

Dűne

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában járunk. A királyságok az Arrakis bolygó feletti uralomért harcolnak, de a naprendszereken átívelő cselszövések, háborúk és politikai manőverek közepette van egy ember, aki talán békét hozhat az univerzumnak. De ehhez harcolnia kell.

Tovább

Benedict Cumberbatch

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch (London, 1976. július 19. –) angol színész, aki egyaránt elismert színházi, televíziós, mozifilmes és rádiós szerepei által. Sok híres filmben játszott szerepet (pl.: A szabadság himnusza (2006), Vágy és vezeklés (2007), Suszter, szabó, baka, kém (2011), 12 év rabszolgaság (2013)), de kétségkívül a BBC modern Sherlock Holmes adaptációjában a Sherlock (televíziós sorozat) filmsorozatban játszott főszerepe miatt lett ismert világszerte. Benedict sokoldalú színész, különleges hangját sokféle módon kamatoztatja: többször narrátorkodott filmekben, videójátékokban, valamint időről-időre a rádióban is hallható a BBC különböző rádiós sorozataiban, de szívesen vállalkozik akár reklámok alámondására is. Több filmben is szerepelt és olyan neves színészekkel, mint Gary Oldman, Colin Firth, Julia Roberts vagy Meryl Streep. 2011-ben két Oscar díjra jelölt filmben is szerepelt, Steven Spielberg Hadak útján című filmjében, mint Stewart őrnagy, illetve a Suszter, szabó, baka, kém című filmben, mint Peter Guilamm. 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben Peter Jackson Hobbit-trilógiájában kapott szerepet, Smaugnak, a sárkánynak valamint a Dol Guldur-i fekete mágusnak, Sauronnak kölcsönözte a hangját. 2013-ban több nagy filmben is szerepelt. Ő játszotta a J. J. Abrams rendezte, Sötétségben – Star Trek című film fő gonoszát Khant, de szerepelt a 12 év rabszolgaság című - 2014-ben a legjobb filmnek járó Oscar díjjal jutalmazott - filmben, illetve Julian Assange-t, a WikiLeaks alapítóját alakította a "The Fifht Estate" című filmben. A Sherlock sorozat népszerűségének köszönhetően egyike lett a legelfoglaltabb színészeknek. Az elkövetkező években szerepei széles skálán mozognak majd és olyan hírességeket személyesíthet meg a filmvásznon, mint az Enigmát feltörő híres matematikus Alan Turing, vagy a Beatles zenekar legendás menedzsere, Brian Epstein.

Tovább

Will Smith

Willard Christopher Smith Jr. 1968. szeptember 25- én született a pennsylvaniai Philadelphia városában. Édesanyja, Caroline Bright iskolaigazgató volt, apja, id. Willard Carroll Smith pedig mérnök. Megnyerő és ravasz viselkedésével nyerte el a "Prince" becenevet - ebből lett később a Fresh Prince művésznév, Smith ugyanis gyerekkorába kezdett rappelni, majd egyik barátjával, Jeff Townesszal (D.J. Jazzy Jeff) 1985-ben megalakították a D.J. Jazzy Jeff & The Fresh Prince nevű formációt, amelyben Will a szövegekért volt felelős, Jeff pedig a zenéért. Will színészként 1990-ben robbant be a köztudatba, amikor is leszerződött az NBC televíziós társasággal egy, a személyére épülő sitcomra, mely hazánkban Kaliforniába jöttem címmel vált ismertté. Hat évadon és 147 epizódon át játszott a sorozatban, alakítását kétszer (1993 és 1994-ben) Golden Globe-díjra is jelölték. Karrierjében az igazi áttörést a Bad boys - Mire jók a rosszfiúk? (1995) című akciófilm hozta meg, amelyben partnerével, Martin Lawrence-szel egy nagydumás miami rendőrpárost alakítottak. A következő évben véget ért a Kaliforniába jöttem, Smith pedig főszerepet kapott a Roland Emmerich rendezésében bemutatott A függetlenség napja (1996) című nagysikerű sci-fiben. 1997-ben Tommy Lee Jones oldalán megkapta James Edwards, vagyis J. ügynök szerepét a hatalmas népszerűségnek örvendő Barry Sonnenfeld Men in Black - Sötét zsarukban (1997). 1999-ben visszautasította Neo szerepét a Mátrix című filmben, hogy a Wild Wild West - Vadiúj vadnyugat (1999) western-komédiára tudjon koncentrálni. 2001-ben karrierje legnagyobb kihívása elé nézett, amikor is egy valós személyt, Cassius Clayt, vagyis Muhammad Alit alakította az Ali (2001) című életrajzi drámában. 2002-ben és 2003-ban két korábbi sikerfilmjének folytatásán dolgozott. Ismét J ügynököt alakította a Men in Black - Sötét zsaruk 2.-ben (2002), valamint Johnny Tapia drogbáró után nyomozott a Bad Boys 2. - Már megint a rosszfiúkban (2003). Két évvel később főszerepet vállalt az Én, a robot (2005) című sci-fiben, de még ugyanebben az évben A randiguruban (2005) is láthattuk, melyben egy randi-tanácsadót alakított. 2007-ben ismét egy sci-fi főszerepében, a Legenda vagyokban (2007) láthattuk, Dr. Robert Neville-t, egy pusztító járvány egyetlen emberi túlélőjét játszotta. Egy évvel később főszerepet kapott a Hancockban (2008), melyben egy lecsúszott szuperhőst alakított. 2009-től három évig nem forgatott, majd 2012-ben tért vissza mozik világába a Men in Black - Sötét zsaruk 3.-mal (2012).

Tovább

Jessica Chastain

Chastain a kaliforniai Sonoma-ban született Jessica Howard néven, ahol fiatalkorát töltötte. Négy testvére van. Az édesanyja vegetáriánus szakács, édesapja tűzoltó. Jessica szintén vegetáriánus. Csak akkor vette fel édesanyja vezetéknevét, amikor színpadi munkákba kezdett. A filmes debütálása 2008-ban volt a Jolene című filmmel, amiért a Seattle-i Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb színésznő alakításával tüntették ki. 2010-ben a szakma is felfigyelt rá a Take Shelter című filmben nyújtott játékáért, amit díjakkal ismerték el. 2011-ben nagysikerű hollywoodi filmekben szerepelt, az álomgyár is felfigyelt rá. Játszott Terence Malick Az élet fája (The Tree of Life) című filmjében, ahol Brad Pitt által játszott karakter feleségét keltette életre. A színésznőt több tucat elismeréssel tüntették ki a filmben nyújtott alakításáért, többek között a hollywoodi filmfesztiválon neki ítélték az év legígéretesebb tehetsége díjat. Ugyanebben az évben szerepelt A Segítség (The Help) című filmben is. A filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriájában. A film pozitív visszajelzéseket kapott a filmkritikusoktól és jelentős sikereket ért el a mozikban is. Főszerepet játszott az Oscar-díjas Helen Mirren oldalán Az adósság (The Debt) című filmdrámában is. A budapesti forgatáson Chastain is részt vett. Virgilia szerepét alakította Ralph Fiennes rendezői debütálásában, a Coriolanus című filmben, amelyet több nemzetközi filmfesztiválon vetítettek. A Fékezhetetlen (Lawless) című filmdrámában Shia LaBeouf és Tom Hardy voltak a partnerei. Felkerült a Time magazin 100-as legbefolyásosabb embereket felsoroló listájára, amelyet 2012 augusztusában jelentettek meg. 2013. január 13-án Golden Globe-díjat kapott a drámai kategória legjobb női alakításért Kathryn Bigelow filmjében, a Zero Dark Thirty című filmben nyújtott alakításáért. A film Oszáma bin Laden elleni hajtóvadászat történetét mutatja be. A 35 éves színésznőt a Mayaként nyújtott alakításáért Oscar-díjra is jelölték, életében második alkalommal. 2013-ban a magyar Periodika magazin olvasói a világ legszexisebb nőjének választották. 2014-ben Christopher Nolan Csillagok között (Interstellar) című filmjében játszott, mint a főszereplő (Matthew McConaughey) Cooper lánya (Murph). Felkérték Tom Cruise partnerének a Mission: Impossible - Titkos nemzet című szuperprodukcióra, de a színésznő visszautasította a szerepajánlatot, amely féléves felkészüléssel járt volna. (Forrás: Vox magazin) 2015-ben Magyarországon forgatta Ridley Scott Mentőexpedíció (The Martian) című filmjét, valamint főszerepet játszott Guillermo del Toro Bíborhegy című horrorfilmjében. A Mentőexpedíciót hét kategóriában jelölték Oscar-díjra 2016-ban. 2012 ősze és 2013 februárja között játszott a broadwayi debütálásának számító The Heiress című színdarabban. Chastain híres arról, hogy becsüli és szereti rajongóit. Facebook-oldalán rendszeresen válaszol a neki címzett levelekre, és több alkalommal örökítették meg, amint elvegyülve tisztelőivel közös képeket készít, félórákon át dedikál, vagy beszélget.

Tovább

Olivia Colman

Sarah Caroline Olivia Colman (Norwich, Anglia, 1974. január 30. –) Oscar-, Emmy-, háromszoros Golden Globe- és négyszeres BAFTA-díjas brit színésznő. A Bristol Old Vic Színházi Iskolában diplomázott, karrierje kezdetén pedig elsősorban a televíziós filmek kerültek előtérbe. Az áttörést Sophie Chapman szerepe hozta meg számára a Channel 4-en futó Peep Showban (2003–2015). Fontosabb televíziós sorozatai a Green Wing (2004–2006), a Beautiful People (2008–2009), a Rev. (2010–2014), a Twenty Twelve (2011–2012) és a Bolhafészek (2016–). A Peep Showban David Mitchell és Robert Webb mellett szerepelt. 2013-ban BAFTA-díjra, mindkét díjat elnyerte. Az Éjszakai szolgálat című 2016-os televíziós sorozatban nyújtott alakításáért Emmy-díjra és Golden Globe-díjra is jelölték. A 2011-es Tyrannosaurban Hannah szerepének megformálásáért kapott pozitív kritikát. Jelentős filmjei még a Vaskabátok, A Vaslady, és a A király látogatása. Utóbbi filmben Bowes-Lyon Erzsébet brit királyné karakterét formálta meg. Az ezt követő években szerepelt a Locke – Nincs visszaút, a The Thirteenth Tale és A homár című filmekben is. A legjelentősebb szakmai elismeréseket a 2018-as A kedvenc című film hozta el neki, amelyben az Anna brit királynő szerepében nyújtott alakításáért 2019-ben legjobb női főszereplő kategóriában BAFTA-díjat, Golden Globe-díjat és Oscar-díjat nyert. Ezután ívelt fel igazán a karrierje, 2021-ben női mellékszereplőként újabb Oscar-díjra jelölték Az apa című filmjéért, majd a következő évben Maggie Gyllenhaal Az elveszett lány című lélektani filmdrámájában szállt újra versenybe az aranyszobrocskáért. 2022-ben főszerepet játszott Sam Mendes A fény birodalma című, önéletrajzi ihletésű brit filmdrámában, mellyel újabb Golden Globe-jelölést kapott.

Tovább

Penélope Cruz

Penélope Cruz Sánchez Madridban, Spanyolországban született 1974. április 28-án. Édesanyja, Encarna Sánchez fodrász, édesapja, Eduardo Cruz autószerelő. Két fiatalabb testvére van, Mónica, aki szintén színésznő, és Eduardo, aki énekes lett. Penélope fiatalkorában nem vágyott színésznői karrierre, sokkal jobban vonzotta a tánc: évekig tanult klasszikus balettet a Spanyol Nemzeti Konzervatóriumban és New Yorkban. A filmszakma kamaszkorában Pedro Almodóvar hatására kezdte el érdekelni. Meghallgatásokra kezdett járni és ügynököt keresett, ám fiatal kora miatt sok helyről elutasították, végül 1989-ben, 15 éves korában sikerrel járt. Egy tehetségkutató ügynökség a szárnyai alá vette, és Cruz több klipben és tévéműsorban is feltűnt. A filmes debütálás sem váratott sokat magára, 1992-ben szerepet kapott az El laberinto griego című filmben. Cruz nevét a Sonka, sonka (1992) kapcsán ismerte meg a szakma, de még ugyanebben az évben az Oscar-díjas Belle epoque (1992) című filmben is feltűnt, majd sorra kapta a szerepeket spanyol és olasz filmekben. 1997-ben lehetőséget kapott, hogy együtt dolgozzon Pedro Almodóvarral a Eleven hús (1997) című filmben, majd megkapta az Nyisd ki a szemed (1997) egyik szerepét. A spanyol film 8 Goya-díjat nyert, azonban a közönség körében nem aratott osztatlan sikert. Az alkotást néhány évvel később Cameron Crowe újrarendezte (Vanília égbolt – 2001). A főszerepet ismét Cruz kapta, filmbéli partnerét Tom Cruise alakította. Penélope első angol nyelvű szerepét a The Hi-Lo Country (1998) című filmben kapta, majd főszerepet játszott az Álomlány (1998) című drámában, alakításáért Goya-díjat kapott. Karrierjében az áttörést Pedro Almodóvar Mindent anyámról (1999) című filmjének köszönheti, amely már a tengerentúlon is sikert aratott. Ezt követően olyan filmekben kapott szerepet, mint a Terítéken a nő (2000), a Vad lovak (2000) Matt Damonnal, és a Betépve (2001) Johnny Deppel. Pályafutása az ezredforduló után is töretlen maradt, játszott Nicolas Cage-dzsel a Corelli kapitány mandolinja (2001) című filmben, a Tulipános Fanfan (2003) és a Gothika (2003) című alkotásokban, majd Salma Hayek partnereként leforgatta a Las Bandidas (2006) című kalandfilmet. Cruz a közönségsiker mellett a szakmai elismerést is megkapta: a Pedro Almodóvar rendezésében bemutatott Volver (2006) már Oscar-jelölést hozott neki, majd Woody Allen Vicky Cristina Barcelona (2008) című filmjében nyújtott alakításáért megkapta az Akadémia aranyszobrát. 2012-ben és 2013-ban mindkét rendezővel alkalma volt újra együtt dolgozni a Rómának szeretettel (2012, Woody Allen) és a Szeretők, utazók (2013, Pedro Almodóvar) című filmek forgatásán. Játszott továbbá a pozitív kritikai fogadtatásban részesült Kilencben (2009), és a népszerű kalandfilm sorozat utolsó részében, A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken (2011) című produkcióban. Legutóbb A jogász (2013) című alkotásban láthattuk. Cruz 2007-ben kezdett el randizni Javier Bardemmel, akivel 2010-ben összeházasodtak. Két gyermekük született, Leonardo és Luna.

Tovább

Kristen Stewart

Kristen Jaymes Stewart 1990. április 9-én született Los Angelesben, az Egyesült Államokban. Ausztrál származású édesanyja és édesapja a filmiparban dolgozik, így lányuk már korán a színészet világában találta magát. Kristennek egy bátyja van, Cameron, és két örökbefogadott öccse, Dana és Taylor. Kristenre alig 8 éves korában egy tehetségkutató figyelt fel egy iskolai színdarabban, ezt követően pedig számos kisebb szerepben tűnt fel a televíziók képernyőin. Első jelentős szerepét a Birtokviszonyban (2001) kapta, melyet a Pánikszoba (2002) követett. Utóbbiban Jodie Foster lányát alakította. A Jéghideg otthon (2003) című filmben Dennis Quaid és Sharon Stone játszották a szüleit, majd feltűnt a Beszélj! (2004), a Kegyetlen faj (2005) és a A hírnök (2007) című filmekben is, mielőtt szerepet kapott volna a Sean Penn rendezésében nagy sikert aratott Út a vadonba (2007) című drámában. Zajos sikert és valódi rajongást a következő filmje hozott, amikor 2008-ban, 17 évesen megkapta a Stephanie Meyer nemzetközi bestselleréből forgatott film, az Alkonyat (2008) női főszerepét. Robert Pattinsonnal jól működő párost alkottak filmvásznon, és a közönségsiker a franchise következő részekeivel rohamos léptékben növekedett (Alkonyat: Újhold – 2009, Alkonyat: Napfogyatkozás – 2010, Alkonyat: Hajnalhasadás - 1. rész – 2011, Alkonyat: Hajnalhasadás - 2. rész – 2012). A kasszasikerek után Kristen inkább a független, kis költségvetésű munkák felé fordult, eljátszotta Joan Jettet The Runaways - A rocker csajok (2010) című életrajzi filmben, szerepelt a Mallory szerint a világ (2010), a Hófehér és a vadász (2012) és az Úton (2012) című filmekben is. Robert Pattinsonnal való szakítása óta Stewart egyedül él, van háza Los Angelesben és Malibun.

Tovább

Nicole Kidman

Nicole Kidman 1967. június 20.-án született Nicole Mary Kidman néven a Hawaii-szigeteken, Honoluluban. Apja Anthony Kidman, pszichológus, anyja Janelle Kidman, főnővér. Ausztráliában nevelkedett, és már tízéves kora óta drámatagozatos iskolába járt. Első komolyabb szerepét a BMX banditák (1983) című filmben kapta, majd négy évvel később a Vietnam (1987) című minisorozatban nyújtott alakításáért megkapta az Ausztrál Filmintézet díját. 1990-ben forgatta aMint a villám (1990) című filmet, ahol megismerkedett későbbi férjével, Tom Cruise-zal. A pár még ez év decemberében össze is házasodott. Hollywood imádta a Kidman-Cruise kapcsolatot, így 1992-ben újra együtt játszhattak a Túl az óperenciánban (1992), amely két ír bevándorló szerelméről szól. 1995-ben Bruce Wayne partnereként tűnik fel a Mindörökké Batman (1995) című filmben, melyben Val Kilmer játszotta a címszerepet. Szintén ebben az évben forgatta Gus Van Sant rendezésében a Majd\' megdöglik érte (1995) című filmet, alakítása pedig Golden Globe-díjat ért. Hosszú szünet után 1999-ben újra együtt tűnt fel a vásznon férjével Stanley Kubrick thrillerében, a Tágra zárt szemek-ben (1999). 2001-ben, miután folyamatos találgatások folytak házasságuk megromlásáról, végül elváltak. Két örökbe fogadott gyermekük Nicole Kidmannal él. Még ebben az évben szerepelt a Moulin Rouge musical filmes adaptációjában, ahol Ewan McGregor partnerét alakítja. A kritikusok pozitívan nyilatkoztak, az akadémia pedig Oscar-díj jelöléssel jutalmazta őt. 2006. június 25-én másodszor is férjhez ment, ezúttal Keith Urban countryzenészhez. 2008. júliusában megszületett férjével közösen vállalt gyermekük, Sunday Rose. 2011. januárjában tovább bővült közös családjuk Keith-tel, amikor hozzájuk került az előző év decemberében született Faith Margaret is, akit – mivel a színésznő nem tudott teherbe esni – béranya hordott ki.

Tovább




  • Film adatlapok: 587281
  • Sorozat adatlapok: 53046
  • Színész adatlapok: 1497455
  • Kommentek: 59
  • Film listák: 149
  • Sorozat Listák: 41
  • Színész listák: 19
  • Cikkek: 172