Így jártam anyátokkal 1. évad

Így jártam anyátokkal 1. évad (2005)

Vissza a sorozat adatlapjára

Így jártam anyátokkal sorozat 1. évad 22 epizódjainak rövid leírásai, megjelenések dátumaival, szereplők listájával, képekkel, ha kíváncsi vagy a Így jártam anyátokkal sorozatra akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól. 2030-ban Ted Mosby leülteti gyermekeit, Pennyt és Luke-ot, hogy elmesélje nekik, hogyan „járt” a feleségével Tracy McConnell-lel, a gyerekek anyjával. Azonban a történet arról szól, hogy hogyan ismerte őt meg. A sztori 2005-ben kezdődik Teddel (Josh Radnor), egy szingli, 27 éves építészmérnökkel, aki két legjobb barátjával él együtt, akiket még a főiskolai kollégiumban ismert meg. Marshall Eriksen (Jason Segel) jogászhallgató, Lily Aldrin (Alyson Hannigan) pedig óvónő. A pár már majdnem 9 éve van együtt, amikor Marshall úgy dönt, hogy eljegyzi Lilyt. Az eljegyzésük veti fel Tedben a gondolatot, hogy meglelje lelki társát és megházasodjon. Ez rendkívül idegesíti barátját, Barney Stinsont (Neil Patrick Harris), akit Ted a bár mosdójában ismert meg néhány évvel azelőtt. Barney közismert csajozó, a Góliát Nemzeti Bankban dolgozik egy különleges pozícióban (a későbbiekben kiderül róla, hogy valójában besúgó az FBI-nál.) Ted elkezdi keresni a tökéletes társat. Barney Ismered Tedet? nevű játéka során ismeri meg Robin Scherbatskyt (Cobie Smulders), egy fiatal riporternőt. Ted szinte azonnal beleszeret Robinba, de Robin nem áll készen egy tartós párkapcsolatra, így arra jutnak, hogy barátok maradnak. A jövőbeli Ted felfedi, hogy Robin nem a gyerekek anyja, hiszen „Robin néniként” emlegeti őt. Ahogyan a sorozat halad tovább, Ted elkezd randizni egy cukrásszal, Victoriával, akit egy esküvőn ismert meg. Robin féltékeny lesz, és rájön, hogy érzelmeket táplál Ted iránt. Victoria Berlinbe utazik egy gyakorlati állás miatt, ezért Teddel kipróbálják a távkapcsolatot. Ted amikor rájön Robin érzelmeire, azt mondja, hogy szakított Victoriával, azonban ez nem igaz. Eközben Victoria felhívja Tedet, de a telefont Robin veszi fel, így megtudja, hogy Ted hazudott neki. Ted és Victoria szakítanak, Robin pedig megharagszik Tedre. Eközben Lily kíváncsi lesz, hogy mit hagyott ki a Marshall-lal való kapcsolata miatt, ezért elhatározza, hogy megpályázik egy San Francisco-i művészeti ösztöndíjat, ami miatt később szakít Marshall-lal. Az évad befejező részében Ted éppen hazafelé igyekszik, miután Robinnal együtt tölötték az első közös estéjüket, amikor meglátja Marshallt az esőben, Lily eljegyzési gyűrűjével a kezében. Érdekelnek ezek a kérdések?

  • Így jártam anyátokkal 1. évad hány részes?
  • Így jártam anyátokkal 1. évad tartalma?
  • Így jártam anyátokkal 1. évad szereplői?
  • Így jártam anyátokkal 1. évad részeinek megjelenési dátumai?


Epizódok száma: 22

Főszereplők: Alyson Hannigan , Jason Segel , Cobie Smulders ,





Epizód lista

Ep.1 A kezdetek

Megjelent: 2005-09-19

2003-at írunk, és az idős Ted Mosby éppen azt meséli fiának és lányának, hogyan is találkozott anyjukkal. Természetesen minden részletet elmesél majd arról, hogy milyen bonyodalmakon keresztül is jutottak el anyjukkal odáig, hogy végül összeházasodtak. Ebben a részben találkozhatunk először Teddel, Lilyvel, Barneyval és Robinnal.

Ep.2 A lila zsiráf

Megjelent: 2005-09-26

Ted féktelen bulimániája sem segít neki megszerezni Robint. Ted bulizni indul, és elhívja Robint, hogy végre lezserebb környezetben is találkozhassanak. Mivel sajnos a lány nem jön el, ezért Ted másnap is bulit tart... és a következő nap is. Lily telhetetlen vágya, Marshallal szexeljen megakadályozza a srácot abban, hogy írni tudjon.

Ep.3 A szabadság édes íze

Megjelent: 2005-10-03

Úgy tűnik, mostanság senkinek nincs szerencséje az ellenkező nemmel, csupán Robinnal alakulnak pozitívan a dolgok. Barney ráveszi Tedet, hogy kísérje el őt a reptérre, hogy csajozzanak. A fiúk két Philadelphiába tartó lány után erednek, de megállítja őket a biztonsági szolgálat gyanús viselkedésük miatt; Lilly felbosszantja magát azon, hogy a csajbulin Robin több figyelmet kap a férfiaktól, mint ő.

Ep.4 Az ing visszatér

Megjelent: 2005-10-10

Miközben Ted régi-új kapcsolatával szenved, Barney kínos dologra veszi rá Robint. Ted azon gondolkodik, kész-e már egy új kapcsolatra. A lány azonban nem felejti el könnyedén, hogy Ted pont a szülinapján dobta, így a srác eleve hátránnyal indul újra.. Eközben Barney lefizeti Robint, hogy élő adásban kínos dolgokat mondjon.

Ep.5 Oké király

Megjelent: 2005-10-17

Robinék bejutnak egy exkluzív klubba, ám nem minden úgy alakul, ahogy a lány tervezte. Robin egy vadonatúj és menő klubba szerez belépőket, és magával viszi Tedet és Barneyt is; mikor azonban nem sikerül a VIP szobába jutnia, kibukik. Marshall és Lily eközben megpróbál felnőtt módjára viselkedni, és egy borkóstoló bulit tartanak, ám Marshall ezt egyre jobban unja.

Ep.6 Lotyós tök

Megjelent: 2005-10-24

Egy Halloween partin bármi megtörténhet, vagy meg történhetett volna.... Ted elmesélni, hogy a húszas éveiben minden évben ugyanarra az unalmas Halloween partira járt vissza újra meg újra, remélve, hogy még egyszer sikerül belebotlania ugyanabba a lányba, akivel évekkel ezelőtt ott találkozott, és akinek elvesztette a telefonszámát. Robin dupla randira megy Marshallal és Lillyvel.

Ep.7 A párkereső

Megjelent: 2005-11-07

Míg Marshallék egy furcsa lényt üldöznek a lakásban, Ted párkeresésre adja a fejét. Marshall és Lily felfedezi, hogy egy ijesztő lény lakik a lakásban, és meg vannak győződve arról, hogy ez csak egy mutáns csótány-egér lehet. Ted eközben jelentkezik egy párkereső szolgáltatásra, de az egyetlen szóba jöhető hölgyről kiderül, hogy már jegyes.

Ep.8 A párbaj

Megjelent: 2005-11-14

Mikor Lily végleg beköltözik a srácokhoz, Ted kezdi egyre kényelmetlenebbül érezni magát. Lily hivatalosan is beköltözik Marshall és Ted mellé, és Ted kezdi úgy érezni, hogy lassan kitúrják a lakásából. Barney kezdeményezi, hogy az első randikra vezessenek be szabályokat, ám Robin be akarja bizonyítani, hogy pár percnél többre van szükség arra, hogy végleges döntéseket hozzunk az első randin.

Ep.9 A pulykával tömött pocak

Megjelent: 2005-11-21

Eljött a hálaadás és a jótékonykodás ideje, izgalommal és meglepetésekkel körítve. Lily és Marshall a hálaadást a férfi családjánál tölti, ahol Lily nem találja a helyét, részben azért mert rettenetesen izgul: attól fél, hogy terhes. Robin és Ted ételt akar osztogatni a hajléktalanoknak hálaadás alkalmából, és teljesen ledöbbennek, mikor kiderül, hogy Barney is velük tart.

Ep.10 Az ananász incidens

Megjelent: 2005-11-28

Ted kétségbeesésében inni kezd, és a másnap reggel rendkívüli meglepetést tartogat a számára. Barney megunja, hogy Ted élete romokban hever, ezért keményen rápirít barátjára, azonban kicsit elveti a súlykot és Ted az italban keres vigasztalást. Robin egy piszkosul gazdag emberrel randizik, ám az ekkorra már eléggé részeg Ted egyfolytában telefonon zaklatja. Reggel Ted egy nőt talál az ágyában, és fogalma sincs ki is lehet ő.

Ep.11 A limó

Megjelent: 2005-12-19

A szilveszter úgy tűnik végre fordulópontot jelenthet Ted szerelmi életében. Ted kibérel egy limuzint és részletes tervet készít a csapat új évi bulijára. Ted úgy tervezi, hogy egy munkatársnőjével találkozik majd, de ehelyett Robinnal találja szembe magát; lassanként aztán a barátok is lemorzsolódnak a társaságból, így végül kettesben maradnak.

Ep.12 Az esküvő

Megjelent: 2006-01-09

Ted egy esküvőre hivatalos, amely azonban újabb bonyodalmak forrásának bizonyul. Ted elhívja Robint, hogy legyen a partnere az esküvőn. De amikor a menyasszony kijelenti, hogy Ted nem hozhatja magával a lányt, a srác a vőlegény beleegyezését szerzi meg a dologhoz. A vitát végül egy tragikus esemény vágja félbe: az ifjú pár ugyanis összeveszik és így az esküvőnek is lőttek.

Ep.13 Dobpergést kérek!

Megjelent: 2006-01-23

Ted egy esküvőre hivatalos, ahol találkozik egy számára nagyon vonzó lánnyal. Bár az egész éjszakát átflörtölik, a végén abban egyeznek meg, hogy soha többé nem látják egymást. Mindezek ellenére másnap azért megpróbálja megtalálni, de fogalma sincs hogyan is kivitelezze ezt. Mindeközben Robin bevallja Lilynek, hogy érez valamit Ted iránt.

Ep.14 Hűha, nadrágot le!

Megjelent: 2006-02-06

Lily és Marshall a fürdőszobában bujkálnak, mindezt Ted és Victoria miatt teszik, és mindeközben Robin egészen új dolgokat mutat Barneynak. Ted és Victoria megegyeznek, hogy várnak egy hónapot, mielőtt együtt aludnának, de Victoria elfelejti, hogy épp aznap nem lesz a városban. Mindeközben Marshall és Lily a kilencedik évfordulójukat ünnepelik, és este Robin segít Barneynak csajozni.

Ep.15 A közös este

Megjelent: 2006-02-27

Victoria csatlakozik a csapathoz Marshall játékos estéjére; és a játékosok felidézik legkínosabb pillanataikat. A játékkal töltött este alatt Robinnak lehetősége nyílik arra, hogy jobban megismerje Victoriát. Bár hiába tervezték úgy, hogy ez egy szórakoztató este lesz, komolyra fordul a dolog, amikor Barney régi szerelme, Shannon egy régi kazettát ad Lilynek, amin Barney "valódi arcát" is megmutatja. Mialatt a kazettát nézik a megszégyenített Barney elrohan. Amikor visszatér, Barney egy 1998-as történetet mesél el, amikor még egészen máshogy látta a dolgokat, és mi miatt is változott meg ennyire azóta. Hogy Barney jobban érezze magát, mindenki elmeséli élete legkínosabb pillanatát.

Ep.16 Cukorfalat

Megjelent: 2006-03-06

Victoria Németországba kap egy ösztöndíjat, és el kel döntenie, hogy elfogadja, vagy Teddel maradjon Amerikában. Victoria Németországba készül két évre a kapott ösztöndíj segítségével. Tednek fogalma sincs, mit tegyen: Kérje, hogy maradjon vele, vagy azt mondja neki, hogy menjen nyugodtan. Marshallnak új öltönyre van szüksége, és Barney segít megtalálni a megfelelőt. Mindeközben Robin és Victoria elkíséri Lilyt esküvői ruhát próbálni, de a lányok egész idő alatt csak arról tudnak csacsogni, hogy Victoria és Ted között mi legyen.

Ep.17 Élet a gorillák között

Megjelent: 2006-03-20

Ted és Victora távkapcsolatában kétségeket ébreszt egy e-mail, és Marshall viselkedését megváltoztatja Barney nagy és gonosz cége. Eddigi egy havi távkapcsolatuk alatt Victoria már három csomagot is küldött már Tednek tele csupa jóval, de Ted még semmit sem küldött a lánynak. Amikor a lánytól e-mail érkezik, hogy beszélniük kell, Ted biztos benne, hogy Victoria szakítani akar vele.Marshall Barney irodájában dolgozik, és nem tetszik neki az egész, de Barney rábeszéli, hogy maradjon még egy darabig. Marshall úgy dönt, könnyebb lesz számára az irodai munka, ha alkalmazkodik azokhoz, akikkel együtt dolgozik, és egy kis tréninget vesz e téren Barneytól.

Ep.18 Kettő után semmi jó nem történik

Megjelent: 2006-04-10

Robin és Ted hajnali találkozója kétségeket ébreszt bennük, és a telefonos segítségnyújtás se segít a döntés megkönnyítésében. Robin kettőkor áthívja Tedet, és ő a meghívást elfogadja. Robin próbálja meggyőzni önmagát- sikertelenül-, hogy semmi nem fog történni, mivel már amúgy is van kedvese. Lily, Marshall, és Barney egy karaoke bárban szórakoznak, és telefonon próbálnak jó tanácsokat adni Tednek, hogy a jó döntés hozza meg.

Ep.19 Mary, az ügyvédbojtár

Megjelent: 2006-04-24

Ted megdöbbentő lépésre szánja el magát, hogy megtudja Robin hogyan vélekedik róla. Hogy Robint féltékennyé tegye, Ted úgy dönt, hogy Robin média díjkiosztó bankettjére egy prostit visz magával partnereként.

Ep.20 Életem legjobb bálja

Megjelent: 2006-05-01

Lily, Barney, és Robin ellátogat egy középiskolás végzős bálba, remélve, hogy itt megtalálják a legjobb esküvői bandát. Marshall és Lily végre megtalálja a tökéletes helyet, ahol megtarthatják esküvőjüket. Az egyetlen gond azonban az, hogy a hely csak két hónap múlva tud nekik helyet biztosítani. Ez hatalmas munkát ró mindenkire. Lily, Barney és Robin titokban belopózik egy végzős bálba. Miközben ők hárman az tökéletes bandát keresik, Marshall és Ted esküvői meghívókat borítékol. Mikor Lily és Marshall is el akar menni a bálba, Ted is velük tart.

Ep.21 A tej

Megjelent: 2006-05-08

Ted meghökkentő dolgot tesz Lilyért. Amikor Lily kocsija lerobban, útban egy titkos találkozóra, Ted egy nagyon fontos randit mond le, hogy megmentse Lilyt.

Ep.22 Ne már

Megjelent: 2006-05-15

Ted minden tánctudását beveti, ha Robinról van szó. Ted egy ősi indián eső táncot vet be, hogy Robin semmiképpen se tudjon táborozni menni. Marshall és Lily beszélgetése heves vitába torkollik, mivel Lily azt tervezi, hogy elfogad egy nyári művészeti ösztöndíjat San Franciscoban.