Modern család 9. évad

Modern család 9. évad (2017)

Vissza a sorozat adatlapjára

Modern család sorozat 9. évad 22 epizódjainak rövid leírásai, megjelenések dátumaival, szereplők listájával, képekkel, ha kíváncsi vagy a Modern család sorozatra akkor itt hasznos információkat találsz a 9. évad epizódjairól. Miközben Phil új, varázslatos üzletének beindításával küzd, Haley elvállal egy stresszes állást, Manny pedig belevág a főiskolai életbe. Érdekelnek ezek a kérdések?

  • Modern család 9. évad hány részes?
  • Modern család 9. évad tartalma?
  • Modern család 9. évad szereplői?
  • Modern család 9. évad részeinek megjelenési dátumai?


Epizódok száma: 22

Főszereplők: Ed O'Neill , Sofía Vergara , Julie Bowen ,





Epizód lista

Ep.1 Tóból is megárt a sok

Megjelent: 2017-09-27

A kilencedik évad nyitó epizódjában Jay arra akarja rávenni a családot, hogy töltsék a vakációt egy lakóhajón az egyik tavon, azért, hogy az emlékek sokáig megmaradjanak, miután ő elmegy. Eközben Mitchellben fellobban egy régi láng, ami azonban régi sebeket is feltép. Cameronnak gondot okoz, hogy figyelnie kell arra, kerülnie kell a napot. Phil és Claire kipróbál néhány kalandos kirándulást, ám a gyerekek küldetése nem olyan mókás, mint ahogy várható volt.

Ep.2 A hosszú búcsú

Megjelent: 2017-10-04

Phil és Claire rájön, hogy Alex még inkább önellátó lehet a főiskolán, amikor egy gyors látogatás alkalmával kölcsönadnak neki. Eközben Manny elhatározza, hogy elkerüli a hosszú és könnyes búcsút, amikor Gloria és Jay átköltözteti a kollégiumi szobájukba. Egy véletlen folytán Mitch felgyorsítja a tervezett felújítást, miközben Hayley előtt váratlan lehetőség nyílik, amikor egy barátságos női taggal találkozik a country clubban.

Ep.3 Atya gatya

Megjelent: 2017-10-11

Philnek az alsóneműjével kapcsolatos napi rituáléja azt jelzi, hogy nem lesz jó napja. Claire szerint mindez csak babona. Folytatódik a konyhafelújítás, de Mitch nem boldog, hogy a vállalkozó szerint Cam a főnök, ő meg csak a felesége. Elhatározta, hogy határozottabb lesz, ragaszkodik ahhoz, hogy az ő véleményét is meghallgassák, de attól tart, hogy az ő és Cam terve ellentétes egymással. Közben Jay azon van, hogy rajtakapja Gloriát a hazugságon az állítólagos autóbalesettel kapcsolatban.

Ep.4 Szex, hazugság, kickball

Megjelent: 2017-10-18

Látogatóba érkezik Costa Ricából Shorty, Jay legjobb barátja. A férfi azt reméli, hogy sok időt töltenek majd együtt, Gloriának azonban – Jay és Joe legnagyobb megdöbbenésére – egészen más tervei vannak Shorty-val. Alexnek és Bennek már kezd elege lenni Claire-nek a Bennel kapcsolatos csípős megjegyzéseiből. Alex egyre agresszívebben viselkedik, míg Claire eltökélt szándéka, hogy bosszút áll. Eközben Lionel, Pepper és Ronaldo fia Mitchnél és Cameronnál alszik.

Ep.5 Öreg vagyok én már ehhez

Megjelent: 2017-10-25

Phil és Claire valami igazán nagy dologgal szeretné emlékezetessé tenni az idei Halloweent, úgy tűnik azonban, hogy senki sem osztja a lelkesedésüket. Ennek köszönhetően elkezdenek azon gondolkodni, mi van, ha a többieknek van igaza. Mitch és Cam csalódott, milyen sok időbe telik Jaynek, hogy befejezze a konyha átalakítását. Mindez arra kényszeríti Mitch-t, hogy szembeszálljon apjával. Eközben Gloria vendégszeretete egyre inkább lelohad, amikor Cam átlépi a vendégségben tartózkodás határait.

Ep.6 Tíz évvel később

Megjelent: 2017-11-01

Claire nagyon rossz passzban van. Emiatt elhatározza, hogy a kevésbé örömteli hangulatát azzal dobja fel Jay és Gloria esküvőjén, hogy azzal együtt tartja az ő tizedik házassági évfordulós partiját. Az ünnepség részeként Phil előad egy hatásos bűvészmutatványt, ahol Gloria váratlanul megjelenik a régi, gyönyörű menyasszonyi ruhájában – már ha Gloria belefér még az egykori ruhájába!

Ep.7 Bajnokok vacsorája

Megjelent: 2017-11-15

Hálaadás napján összegyűlik a család. Jay az ünnepi tósztja alatt megdicséri az egész családot a közelmúltban elért sikereikért, habár mindenki tudja, hogy ez nem teljesen fedi a valóságot. Mindenki kétségbeesetten próbálja elrejteni a tényeket a sikerekkel kapcsolatban, Később Phil keményen dolgozik, hogy megtanuljon egy klasszikus bűvésztrükköt, és bebizonyítsa, hogy nem ő a család feketebáránya.

Ep.8 Híresség észlelés

Megjelent: 2017-11-29

A család tagjai beszámolnak a legnagyobb hírességeikkel való találkozásukról. Phil megmutatja a házat a zenei hősének, és jó benyomást szeretne kelteni annak ellenére, hogy intenzív fájdalom sugárzik egy testrészéből. Ezalatt Jay esküdtként töltött napja váratlan fordulatot vesz, amikor az egyik legnagyobb amerikaifutball ikon mellé rendelik ki. Végezetül Manny találkozik a kedvenc drámaírójával és az ünnepelt színészével, komikusával, bár az nem teljesen úgy alakul, ahogy azt szeretné.

Ep.9 Kemény szeretett

Megjelent: 2017-12-06

Phil egy nagyon komoly döntést hoz. Önálló vállalkozásba szeretne kezdeni, ezért kilép az ingatlanos cégtől, ahol eddig dolgozott. Úgy gondolja, hogy először is az önbizalmát kell megerősítenie, erre pedig mi sem jobb módszer, mint egyedül kempingtúrára menni a vadonba. Eközben Mitchell azt tervezi, hogy leckét ad Cameronnak a hiszékenységgel kapcsolatban, és Lilyt is megtanítja arra, hogy a felelősségvállalás komoly feladat, ráadásul könnyen visszafelé sül el.

Ep.10 Derűre Bo

Megjelent: 2017-12-13

Amikor Claire nagy lehetőséghez jut a Pritchett’s cégnél, Jay egy kis elismerést vár a közreműködéséért. Amikor váratlanul felbukkan Pam egykori barátja, a sármos, de veszedelmes Bo, Mitchell meglátja a kínálkozó lehetőséget, hogy végre örökre megszabaduljanak Pamtől. Eközben Luke és Alex rábukkan egy sikeres online üzletre, aminek következtében megnyílik előttük a lehetőség, hogy végre a saját lábukra állhatnak.

Ep.11 Hátsókerti szándékok

Megjelent: 2018-01-03

Jay golfozni tanítja Joe-t. Mitch és Cam a házigazdái a Lily és barátai számára szervezett partinak. Pameron beavatja Camet egy családi titokba, ami arra készteti Camet, hogy meglátogassa Mitchell terapeutáját. Úgy érzi, hogy csak az ő segítségével képes megbirkózni az új információkkal. Claire szeretne egy kis fészert építeni a hátsó udvarukba. A kérését azonban visszautasítja a lakástulajdonosok szövetsége, és csak Luke és Phil tudja a valódi választ, hogy miért.

Ep.12 A sokadik búcsú

Megjelent: 2018-01-10

Phil nagyon rosszul van, szörnyű gyomorfájdalmak kínozzák. Az ideges Gloria rögvest összepakolja, és szalad vele a kórházba, a sürgősségi részlegre. Amikor a hír körbefut az egész családban, mindenki mellettük akar lenni. Jaynek és Gloriának komoly problémái vannak azzal, hogyan magyarázzák el Joe-nak, hogy mi az a legrosszabb eset, amire esetleg fel kell készülniük. Még senki sem beszélt vele a halálról. Cam dühös lesz Mitchre.

Ep.13 Az urnás bosszantás

Megjelent: 2018-01-17

Luke nem jön haza egy éjszakai buli után. A család értetlenül áll a történtek előtt, Manny, Phil és Gloria összeáll, hogy megkeresse az eltűnt Luke-ot. Eközben Haley kétségbeesésében készít egy interjút az egyik népszerű lifestyle weboldal készítőjével, és megzavarja Alexet egyik egyetemi óráján. Alex professzora, Arvin Fennerman nem hagyja annyiban a dolgot, és megpróbálja átadni a gondolatait Haley-nek.

Ep.14 Megvan írva a csillagokban

Megjelent: 2018-02-28

Phil azt gondolja, Gloria szomorú amiatt, hogy Jay hibázott Valentin-napon, így meggyőzi Jayt, hogy próbálja jóvátenni mindezt egy kis szerepjátékkal. A jó szándék azonban visszafelé sül el, és a dolgok nem egészen úgy alakulnak, ahogyan azt eltervezték. Eközben Mitch és Cam ha akaratlanul is, de tönkretették Luke Valentin-napját és arra kényszerülnek, hogy megpróbálják egyenesbe hozni a dolgokat.

Ep.15 Fenekestül

Megjelent: 2018-03-07

Amikor Jay kihallgatja Gloriát telefonálás közben, amikor az a fenekelésről beszél, azt feltételezi, hogy csalódott a hálószobában. Amikor megpróbál újból szikrát csiholni azzal, hogy pontosan azt adja neki, amit akar, rájön, hogy nagy hibát követ el. Eközben Mitchellnek csodálatos új munkája van. Cameronnal együtt összejövetelt rendeznek, hogy Cam barátainak az orra alá dörzsölhessék, hogy már nincs mit piszkálódniuk rajta.

Ep.16 Mi erre, tiara

Megjelent: 2018-03-21

A Pritchett-Dunphy-Tucker klán színes család, Jay Pritchettel az élén. A második feleségével együtt terelgetik legfiatalabb fiuk, Joe és Gloria fia, Manny életét. Közben Jay lánya, Claire és férje életvezetésből vizsgázik, míg a fiúk az egyetem utáni lépésen mereng. A középső lányuk Alex az akadémia és a szociális élet között egyensúlyozik, míg a legidősebb Haley még otthon lakik. Végül ott van Jay fia, Mitchell, aki a férjével, Cammel retteg, mert az örökbefogadott lányuk elkezdi a gimit.

Ep.17 Többet ésszel mint ebéddel

Megjelent: 2018-03-28

Haley briliáns asztrofizikus barátja érkezik látogatóba a családhoz, Philt és Claire-t versenybe állítva, hogy melyikük az okosabb. Alex zavarban van a jóképű tűzoltó barátja, Bill miatt. Mitchell és Cameron elvonulnak jógázni, amikor azonban Cam kideríti, hogy a baseball álomcsapat, a Kansas City Royals a szomszédságukban tart edzést, nem tud ellenállni és kilopódzik, hogy megnézze őket.

Ep.18 Fordulatos évforduló

Megjelent: 2018-04-04

Amikor Gloria egykori barátja Jorge beállít egy látogatásra, Jaynek hamarosan feltűnik, hogy mennyire hasonlít Mannyhez. Jayben óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy mi van, ha ő Manny igazi apja. Cameron és Mitchell már kint van a hullámvölgyből, amikor Lily bajba kerül egy iskolai harcban. Phil megosztja aggodalmait Claire-rel a tökéletes évfordulós ajándékkal kapcsolatban.

Ep.19 Vigyázz, kész, felépülés

Megjelent: 2018-04-11

Amikor Haley meghallja, hogy az ütődött főnöke egy, a paprika mágikus tulajdonságait tartalmazó terméket keres, megpróbál szívességet tenni azzal, hogy meggyőzi Gloriát, hogy adja el a salsát az életstílussal foglalkozó NERP-nek, amit Nicole Rosemary Page vezet. Mitchellnek végre teljesül az álma, lehetőséget kap arra, hogy beüljön egy rendőrségi autóba, amit mindig is szeretett volna.

Ep.20 Anyám!

Megjelent: 2018-05-02

Amikor Dede váratlanul beesik hozzájuk, Mitchell és Cameron rájönnek, hogy milyen nagy hatást gyakorol az életükre. Eközben Phil, Luke, Alex és Haley sorozatban, egymás után kapják a rossz híreket. Mindegyikük anyát keresi, a problémáikat szeretnék mielőtt megosztani Claire-rel, aki éppen túl van a havi szokásos fürdőnapján, és sikerült teljesen ellazulnia. A család apraja-nagyja azon verseng, hogy melyiküknek sikerül először becserkésznie őt, tönkretéve a tökéletes relaxációját.

Ep.21 A szabadulás

Megjelent: 2018-05-09

Haley találkozik Arvin szüleivel. A dolgok azonban nem egészen a terv szerint alakulnak, ezért aztán hamarosan egy váratlan találkozás részese lesz az egykori barátaival. Eközben a család megragadja az alkalmat, és meglátogatják Jay testvérét, Beckyt az öregek otthonában, hogy rendezzék a régi ügyeket. Miközben Jay, Claire és Mitchell egymással versengenek, hogy melyiküknek jut több ideje Beckyre, Phil, Cameron és Gloria eltévednek az otthonban, és végül csapdába esnek az alagsorban.

Ep.22 Kardok csatája

Megjelent: 2018-05-16

A kilencedik évad befejező epizódjában Mitchell kilátogat a Hero-Con szuperhősrajongók találkozójára a társával. Phil imádja a műfajt, be is öltözik a kedvenc karakterének jelmezébe a Kardok csatája show-hoz. Minden remekül alakul, egészen addig, míg Phil elköveti a legnagyobb hibát, mit rajongó elkövethet. Egy másfajta összecsapásban Joe tönkreteszi Gloria dinoszauruszos partiját, amikor kiderül, hogy a végzete, dr. Donna Duncan egy sokkal nagyobb és jobb partit rendez a szomszédban.