Ki vagy, doki? 1. Évad

Ki vagy, doki? 1. Évad (2005)

Vissza a sorozat adatlapjára

Ki vagy, doki? sorozat 1. Évad 13 epizódjainak rövid leírásai, megjelenések dátumaival, szereplők listájával, képekkel, ha kíváncsi vagy a Ki vagy, doki? sorozatra akkor itt hasznos információkat találsz a 1. Évad epizódjairól. Az első évadban két story átívelés is van; az első a gonosz farkas (bad wolf) ami visszatér még a 4. évad végén is, a második az időháború. Érdekelnek ezek a kérdések?

  • Ki vagy, doki? 1. Évad hány részes?
  • Ki vagy, doki? 1. Évad tartalma?
  • Ki vagy, doki? 1. Évad szereplői?
  • Ki vagy, doki? 1. Évad részeinek megjelenési dátumai?


Epizódok száma: 13

Főszereplők: Billie Piper , Christopher Eccleston ,





Epizód lista

Ep.1 A próbababák támadása

Megjelent: 2005-03-26

Rose élete egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltozik. Megmagyarázhatatlan események szemtanúja lesz, s ezzel halálos veszélybe kerül. Egy különös férfi, Doktor Who siet a segítségére, akiről kiderül, hogy képes időn és téren át korlátlanul utazni. Rose-nak nincs választása, ha életben akar maradni, vele kell tartania.

Ep.2 Amikor vége lett a világnak

Megjelent: 2005-04-02

A Doktor elviszi Rose-t az első időutazására. A lányt különösen izgatja a rejtélyes férfi kiléte, de hamarosan más, fontosabb dolog köti le a figyelmét: meg kell menteni a Földet a biztos pusztulástól. A Nap többszörösére nőtt, a légkör elviselhetetlenül felmelegedett, a túlélést szolgáló gépeket pedig rejtélyes pókok támadják meg. A bolygó az utolsó napjait éli.

Ep.3 Testrablók

Megjelent: 2005-04-09

A távoli jövőben tett látogatás után az újabb helyszín Wales, az időpont pedig 1869 karácsonya. A doki bemutatja a lánynak a kor öltözködési sajátosságait. Az időutazó csapat találkozik Charles Dickens-sel, aki a szentestét a családjától távol tölti. Az író felolvasóestet tart a helyi színházban, az előadást azonban rendkívüli esemény zavarja meg. Hamarosan nyomozni kezdenek Mr. Sneed, a helyi temetkezési vállalkozó után.

Ep.4 A londoni UFO

Megjelent: 2005-04-16

A Doktor visszaviszi Rose-t a saját korába, ám az általuk hitt 20 órás távollét helyett 20 hónap telt el, így a lányt eltűntnek nyilvánították. Rose képtelen elmondani az édesanyjának, hogy mi történt vele. Egy űrhajó a Temzébe zuhan, ezzel London és az egész világ veszélybe kerül. A baleset következtében az emberiség először kerül nyilvánosan kapcsolatban a földönkívüliekkel. A Doktor a rejtélyes idegen túlélő után nyomoz, eközben Rose rájön, hogy az otthona sem biztonságos többé.

Ep.5 A harmadik világháború

Megjelent: 2005-04-23

A Downing Streeten bejelentik, hogy kitört az első bolygóközi háború. De az igazi veszély közelebb van, mint gondolnák... Amíg a Doktor, Rose és Harriet Jones versenyt fut az idővel, hogy leleplezzék a földönkívüli támadókat, addig Rose anyja és barátja egy esetleges menekülési útvonalat keres.

Ep.6 Az ősellenség

Megjelent: 2005-04-30

2012 - Utah. A föld mélye különleges dolgot rejt, egy titkos múzeumot, ahol földönkívüli felszerelések vannak kiállítva. A Geocomtex tudósai a földönkívüli technológiát vizsgálják. Hamarosan kiderül, hogy a kutatók főnöke nem az, akinek mutatja magát. A Doktor szembe találja magát a legősibb és leghalálosabb ellenségével.

Ep.7 A nagy játszma

Megjelent: 2005-05-07

A Doktornak és Rose-nak új asszisztense van, Adam, aki hamar rájön arra, hogy új munkaköre nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnt. Az időutazók a távoli jövőben tesznek látogatást. A Doktor felismeri, hogy valami nem stimmel ebben a korban. Az embereket manipulálják, és aki kapcsolatba kerül az úgynevezett Floor 500-zal, örökre eltűnik. A csapat nyomozni kezd.

Ep.8 Apák napja

Megjelent: 2005-05-14

1987-ben, amikor Rose elveszítette egy autóbalesetben az édesapját, még csak kisbaba volt. Az időutazók visszatérnek arra a napra, amikor a baleset történt. Rose képtelen közömbösen végignézni azt, hogy édesapja meghal, így megmenti az életét, csakhogy ezzel a tettével megváltoztatja a történelmet.

Ep.9 Bomba meglepetés

Megjelent: 2005-05-21

A Doktor és Rose 1941-be, Londonba utazik vissza. Miközben a náci támadás elől menekülnek, felfigyelnek egy titokzatos, árva fiú viselkedésére. Amikor azonban közelebbi információt szeretnének szerezni a fiúról, s ezért felkeresnek egy orvost, a kórház "foglyai" lesznek, mert a háborús helyzet fordultával nem lehet kijutni az épületből.

Ep.10 A mutáns gázálarcosok támadása

Megjelent: 2005-05-28

A helyszín: London. Az idő: 1941. Az előző rész folytatódik. A Doktor, Rose és Jack kapitány a kórházban különleges tartalmú kapszulára bukkan, amelyet természetesen nem mindegy, hogyan és hol használnak. Az előző részből megismert árva kisfiú élete veszélybe kerül.

Ep.11 A nagy durranás

Megjelent: 2005-06-04

A helyszín: Cardiff, Wales. Az idő: 2006. Az időutazó csapat a jelenbe érkezik, Cardiffba, ahol egy régi ellenséggel találják szemben magukat. Az ellenség az egész bolygót pusztulással fenyegeti. A csapatnak újra harcba kell szállni a világ megmentéséért.

Ep.12 Valóságsokk

Megjelent: 2005-06-11

A Doktor a "Nagy Testvér" házába érkezik, csakhogy ez a "valóságshow" eltér attól, amire a tévéből emlékszünk. Eközben Jack kapitány Trin-E-vel és Zu-Zanával találja szembe magát, persze itt semmi sem az, aminek látszik... A Doktor szörnyű felfedezést tesz a "Nagy Testvér" házában, Rose pedig kénytelen az életéért küzdeni a saját "játékvilágában".

Ep.13 Csata után találkozunk

Megjelent: 2005-06-18

A Doktor egy akció során nagy kockázatot vállal, így Rose a Doktor oldalán megint veszélybe kerül. A férfi kénytelen az ellenséggel szemtől szemben csatát vívni a lány életéért. Jack siet a páros megmentésére, így sikerül Rose-t visszajuttatni a jelenbe, ahol megint találkozhat a családjával. A Doktor eközben rájön, hogyan pusztíthatja el az ellenséget, csakhogy idő előtt kiderül a terve. Mivel a Földet a végső pusztulás fenyegeti, Rose egy rejtélyes üzenetre bukkanva megint útra kel az időben.